Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30Obvestila-splosno


Vabilo k sodelovanju PDF natisni

 

Radi ustvarjate in se ob tem zabavate? Izdelujete pirhe in bi jih radi pokazali tudi ostalim?

Vabljeni k sodelovanju na razstavi pirhov v organizaciji Župnijskega vrtca Vrhnika. Pirhe lahko izdelate po svojih željah. Zaželjena je izdelava iz naravnih materialov, saj tako poskrbimo tudi za naše okolje. K sodelovanju vabimo posameznike in organizacije, ki skrbijo za ohranjanje in razvoj slovenske kulturne dediščine.

Končne izdelke pa do 11. aprila prinesete v Župnijski vrtec. Vzgojiteljice bomo pripravile velikonočno razstavo, ki si jo boste lahko ogledali v kapeli.

Razstava bo na ogled v petek, 12. aprila od 14.30 do 16.30 in v nedeljo 14. aprila po vseh treh svetih mašah.

Svoje izdelke boste lahko prevzeli v ponedeljek, 15.4 v Župnijskem vrtcu.

Vabljeni,

Kolektiv Župnijskega vrtca

 

 
VPIS V ŽUPNIJSKI VRTEC VRHNIKA PDF natisni

 

Župnijski vrtec ima že dolgo tradicijo in delavci se vsako leto pripravljamo na novo šolsko leto. Veliko vlogo imajo pri nas otroci, saj bi bilo brez njih naše delo brez vrednosti.

V mesecu marcu do 15.aprila 2019 vas vabimo k vpisu vaših otrok, (za novo šolsko leto 2019/20); otrok, ki bi želeli z nami bivati, se igrati in z nami deliti svojo žalost in veselje.

Starši, lahko omogočite svojim otrokom pestro in prijazno okolje. Poiščite nas lahko na spletni strani in se nam pridružite. Vaše prispelo pošto bomo pregledali in odgovore lahko pričakujete do konca meseca aprila.

 

 
OBVESTILO PDF natisni

 

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da so se v vrtcu pojavile GLISTE.

Starši, spremljajte zdravstveno stanje svojih otrok in vrtec vedno obvestite o vzroku odsotnosti svojih otrok. Prosimo, da si pozorno preberete informacijo glistah. V vrtcu se izvajajo vsi ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni.

 

GLISTE

Najpomembnejši simptomi: srbenje v predelu zadnjične odprtine, žive gliste ali deli glist v blatu, bolečine v trebuhu kot kolike, bruhanje, kolobarji okrog oči, utrujenost, nenapredovanje ali hujšanje.

Pri otrocih in mladostnikih povzročajo glistavost najpogosteje podančice, vendar jo lahko povzročijo tudi človeške gliste ali trakulja. Gliste lahko pridejo v vašega otroka z živili, v peskovnikih ali od živali. Jajčeca glist pridejo do ust in se v želodcu in črevesju razvijejo v gliste. Samice ponoči zlezejo iz črevesa in ležejo mikroskopsko majhna jajčeca okoli zadnjične odprtine. To povzroča srbenje, s praskanjem pa pridejo jajčeca za nohte in se preko ust spet prenesejo v črevo (samookužba). Ta krog traja do dva meseca, zato morajo biti glistavi otroci zdravljeni dva do trikrat v časovnih presledkih. Podančice so videti v blatu kot en do dva milimetra dolgi odrezani koščki vrvice, ki se premikajo. Gliste so videti kot deževniki. Od trakulje najdete v blatu otroka pet do deset milimetrske člene črvov, ki so kot špageti.

Otroci, ki imajo gliste, so utrujeni in zaspani. Velikokrat imajo kolobarje okrog oči in slabo napredujejo. Otroke s podančicami ponoči srbi zadnjična odprtina. Otroci z glistami so nagnjeni k bolečinam v trebuhu, vse do kolik, napenja jih in imajo občasno drisko. Pri trakuljah imajo otroci nejasne težave v trebuhu, so strašno lačni ali izgubijo tek in hujšajo.

Glistavost mora vedno zdraviti zdravnik. V primeru podančic je najbolje, da se pregleda vsa družina. Otroku predpiše zdravilo proti parazitom. Moderna zdravila uničijo parazite, ne škodujejo pa otrokovemu telesu.

Ukrepi v vrtcu:

  • poostrena osebna higiena,
  • dobro oprano sadje in zelenjava,
  • po prihodu z igrišča ali sprehoda si vedno temeljito umijemo roke (za nohti),
  • psom preprečimo dostop do otroških igrišč oz. peskovnikov.
 
RODITELJSKI SESTANKI 2017 PDF natisni

skupina ANGELČKI, dne 7.9. ob 16.30 uri v igralnici;

 

skupina SONČKI, dne 11.9. ob 16.30 uri v igralnici;

 

skupina LUNE, dne 11.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina PLAMENI, dne 11.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina OBLAČKI, dne 12.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina ISKRE, dne 12.9. ob 18.00 uri v igralnici;

 

skupina ZVONČKI, dne 13.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina ZVEZDICE, dne 14.9. ob 17.00 uri v Beli dvorani;

 

skupina UTRINKI, dne 14.9. ob 17.00 uri v Beli dvorani;

 

skupina KAPLJICE, dne 14.9. ob 16.30 uri v igralnici.

 
»VESELJE V DRUŽINI« PDF natisni

 

ROMANJE DRUŽIN V STIČNO

Dragi starši,

v soboto, 27. 5. 2017, vas vabimo na romanje družin katoliških vrtcev v Stično. Veseli bomo, če se boste odzvali vabilu in se skupaj z nami odpravili v Stično, da bomo kot ena velika družina, ki se skupaj veseli in zahvaljuje Bogu za dar življenja in družine. Družina je ognjišče, na katerega je potrebno dajati polena ljubezni, spoštovanja, odpuščanja, zaupanja, medsebojnega razumevanja in veselja. Naj bo to srečanja, ki ga pripravljajo katoliški vrtci, priložnost za vse nas, da skupaj rastemo in se krepimo v ljubezni, veri in zaupanju.

PROGRAM SREČANJA

10.00 zbiranje

10.30 sveta maša (voditelj Peter Pučnik, SDB)

11.30 kosilo iz popotne torbe

12.45 popoldansko dogajanje (za otroke: delavnica; za starše: pričevanje zakoncev Strajnar)

14.00 zaključek

Župnijski vrtec Vrhnika bo organiziral avtobusni prevoz. Stroške prevoza boste poravnali ob plačilu oskrbnine za mesec MAJ.

Prijave bomo zbirali do četrtka, 18. 5. 2017. Prijavnico oddajte vzgojiteljem.

Odhod avtobusa bo znan v tednu pred romanjem.

Lepo povabljeni v čim večjem številu. Več nas bo, bolj nam bo lepo in naša srca bodo bogatejša za milostni dan veselja.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL