Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30JUNIJADA PDF natisni

Biti novinar - poročevalec, ni preprosta stvar. Vsak dan se odvije mnogo dogodkov, včasih toliko, da ne moremo biti prisotni na vseh ali pa o vseh poročati. Pa vendar, obljuba dela dolg in morda bolje pozno kot nikoli.

Torej dolžni smo vam poročilo o Junijadi, ki se je odvijala v Župnijskem vrtcu na Vrhniki, v mesecu juniju, ki je že sramežljivo pobegnil pred septembrom, ki nas kliče k novim izzivom.

Junijada je trajala 5 dni. Na njej smo sodelovali otroci iz starejših skupin in naše vzgojiteljice. Nismo tekmovali npr. Mavrice z Iskrami itd., temveč smo se med seboj pomešali in nastale so nove skupine: Martinčki, Levi, Leopardi, Žirafe, Zajčki in Konji. Izdelali smo razpredelnico in vanjo vsak dan napisali rezultate.

Vsaka skupina je imela drugačno zapestnico, da nismo med tednom pozabili, kam spadamo. Zjutraj smo se zbrali pred športno zastavo, ki se je slovesno razvila, mi pa smo med tem peli našo himno.

Ker je bil teden prijetno topel, je sam vabil k igram z vodo. Tako smo vodo prenašali v peni, v kozarcih, v vodnih balonih, ki jih je bilo potrebno na lopatki prenesti na zbirno mesto, ovijali in obešali smo namočene pogrinjke….

Štafetne igre, kot tudi vse ostale, so spodbudile mnogo »navijanja«, da je donelo po dolini. Navijali smo vse vprek, drug za drugega in vsi smo se trudili po najboljših močeh. Tako hitri smo bili pri zbiranju storžev in vijuganju s skirojem med stožci, da so se vzgojiteljice spomnile nečesa prav posebnega. Postavili smo se v pare, vzgojiteljice pa so nam med seboj zvezale noge. No, zdaj pa dajte, če morete! Do stožca, okrog njega in nazaj. In smo jih! So se čudile in zmajevale z glavo: » Saj to je neverjetno!« Da, zvezani smo prehodili vso pot in zaslužili velik aplavz. Splačalo seje, kajti nato smo se razvezali in sledilo je ….ciljanje z vodnimi baloni. Kako so bile mokre, škoda, da jih niste videli! Kot bi se pošteno polulale! No, tudi otroci nismo bili povsem suhi.

V petek smo prešteli točke in tako so se skupine razvrstile od prvega do šestega mesta. Gospa Martina je slavnostno podelila medalje (dobil jo je vsak, le barve so bile različne) in čestitala, tako kot smo videli na televiziji, ko smo spremljali Olimpijske igre. Sledilo je še fotografiranje za spomin, pa torta za posladek in dobra pijača za pogasitev žeje.

Imeli smo se lepo in prihodnje leto dogodek ponovimo. Tako nekako smo zaključili. Zdaj pa razmišljamo o tem, da ne bi čakali do junija. Morda bomo organizirali pa že decembrijado. Kar pustimo to, da se ne bo komu zlomil ali zavezal jezik!

Želimo vam prijetne dneve v novem šolskem letu, pa na zdravo gibanje ne pozabite.

Otroci in vzgojiteljice iz Župnijskega vrtca

 

Za radovedne pa še nekaj slik v naši galeriji: povezava tukaj.