Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30OTROCI IZ SKUPINE ZVONČKI RAZISKUJEJO PDF natisni

V novo leto smo zakorakali ustvarjalno in raziskovalno. Raziskovali smo led, sneg, vodo in različne materiale, s katerimi lahko ustvarjamo. 

 

Ste vedeli, da je sneg mrzel in da te zelo zebe v roke, če ga hočeš raziskovat brez rokavičk? Ste?

 

Mi pa ne.

 

Morali bi nas videti, kako začudeno in žalostno smo gledali, ko smo hoteli z njim kuhati, pa z rokavičkami nismo mogli (Kdo pa je že videl kuharja z zimskimi rokavicami, no!), brez pa tudi ne, saj so nas začeli boleti prstki. Pa je bil sneg bolj vztrajen od nas in smo morali mi popustiti, in se naučiti delati potičke in snežake v rokavičkah.

 

Nesli smo ga tudi v igralnico. In lump je kar izginil. Vzgojiteljica Suzana je rekla, da se je polulal in ušel.

Pa se je samo šalila. Na toplem se je stopil in vodo smo porabili za ustvarjanje.

 

Koliko zanimivih risb in slik smo ustvarili. Res smo uživali in vzgojiteljici sploh nista bili preveč hudi, če smo malo packali. Včasih, ko nista gledali, smo pobarvali kar celo roko ali pa malo mize in kakšen stol, pa tudi njune hlače in celo nos.

 

Najbolj zabavno pa je bilo, ko smo gnetli testo. Kaj vse se da z njim početi. Bolj kot ga gneteš, več idej imaš, kaj vse lahko z njim počneš. Lahko ga valjaš, lahko ga naložiš na prikolico, lahko je rokavica, lahko žogica, lahko se spremeni v kačo, v polža, lahko je beton,…če pa mu dodaš sneg in malo počakaš,  potem pa …o, fuj, postane lepljiv in sploh noče z roke. Tina, umiiiit!!!