Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30



OBLETNICI!!! PA KAJ??? NO, NO!!! TRI POMEMBNE OBLETNICE!!! PDF natisni

Kaj se pravzaprav dogaja ali sodobno, kaj dogaja? Vstopamo v novo šolsko leto. To se sploh ne tiče vseh, bo morda kdo komentiral, pa ni čisto tako. Starši bodo imeli več skrbi, otroci več obveznosti, več bo »ferkerja« od dejavnosti do dejavnosti…..Sama gledam na to še z drugega vidika. Ne samo problemi in skrbi. Tudi nove možnosti za stike, za sklepanje prijateljstev, za nova znanja in izkušnje, novi izzivi in dotiki Božje navzočnosti med nami. Tudi tisti, ki ste s šolskimi klopmi že zdavnaj opravili, se lahko lotite botrstva. Spet neko botrstvo, pa že toliko jih je. Tole, o katerem govorim, nič ne stane. Izberete si učenca, učitelja, razred, šolo ali vrtec, še posebej predlagam naš Župnijski vrtec in vsak dan zanj zmolite svojo najljubšo molitev ali pa molitev oblikujete s svojimi besedami. Cerkev je velika družina živih in rajnih, tudi mi vsi lahko postanemo ena velika družina dobro mislečih, ki se podpirajo,širijo pozitivno energijo in živijo drug za drugega. Namesto da energijo vlagamo v jadikovanje, pritoževanje,morda celo v jezo in željo po obračunavanju, raje podpirajmo drug drugega.

Kadar v vrtcu opravljamo inventuro, je na koncu spiska, vsaj tako se mi zdi, morda se motim, napisano moje ime, saj sem v hiši že tako dolgo, da sem postala njen inventar. Pa so rekli:«Napiši nekaj o našem veselju, o naših obletnicah!« No in sedaj pišem. Pišem o tem, da se podpirajmo v dobrem. Tudi zaposlene se podpiramo v delu in prizadevanju že 25 let, no v tem letu bomo slavili srebri jubilej. Nekoč želje, sanje, potem pa po zaslugi intuziastov realnost. Odprtje Župnijskega vrtca v majhni roza hišici! In danes!? Na njenem mestu stoji nov, sodoben, svetel vrtec, ki v svoj objem in varstvo vabi otroke in z raznimi srečanji tudi starše in bo praznoval deset let. Postal pa je povezovalna stavba vseh Vrhničanov, saj se v njem odvijajo in dogajajo še druge zanimive dejavnosti.

Pred petimi leti pa je dobil mlajšo sestrico Kaplanijo. Obnovljena znotraj in zunaj se preko dvorišča veselo nasmiha Starejšemu bratu. Obe obletnici sta za nas vir zahvale, veselja in seveda izziv in odgovornost za prihodnost. Marsikatera dejavnost bo letos povezana s tem praznikom.

Da pa ne pozabimo kje je Vir veselja in upanja, kdo je Tisti, ki daje rast in kdo je Ta, ki nam Ga je podarila, bomo tudi v tem letu sprejemali Marijo v domove naših družin. To bo naša Marija romarica, ki nas bo povezovala in nas pripravljala še na neko veliko obletnico. Na obletnico Marijinih prikazovanj v Fatimi.

Vsem otrokom iz desetih skupin, ki bodo s septembrom napolnili naše igralnice, kličemo:«Dobrodošli! Veselimo se vas!« Želimo vam miren začetek z Božjim blagoslovom. Tudi vsem drugim vrtičkarjem in šolarjem, še posebej našim nekdanjim varovancem, ki sedaj žulijo že študentske klopi ali so celo zaposleni, pa pošiljamo lep pozdrav v upanju, da imate na bivanje v našem vrtcu lepe spomine.

Anica Košir Kropivšek