Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30



Novice in dogodki


Ustvarjalni dnevi v skupini Lune PDF natisni

 

Čeprav Sveto pismo pravi, da je Bog ustvaril Zemljo v šestih dneh, sedmi dan pa je počival, nam otrokom iz skupine Lune stvarjenje ne gre tako hitro od rok. Še vedno ustvarjamo in se čudimo vsem mogočim cvetlicam, živalim in pticam, ki živijo na tem našem planetu. V tednu, ki je za nami, smo ustvarjali s slanim testom, nekateri smo še lepili, žagali in zabijali. Naše stvarstvo počasi dobiva končno podobo. Vmes smo tekli še na Sveto Trojico in se bosi podali na čutno pot. Reševali smo živalske uganke in svoja ušesa urili s poslušanjem različnih inštrumentov. Spreminjali smo se v različne živali in s »čečkanjem« ustvarjali leve, ovce, rože in drevesa. Aja, pa še prepevali smo ljudske pesmi, kjer nastopajo živali, plesali smo in barvali pobarvanke in se veliko smejali. Luštno je bilo.

Suzana

 

 
Skupina Lune in stvarjenje PDF natisni

 

V tednu, ki je za nami, smo se v skupini Lune posvetili knjigi vseh knjig – Sv. pismu. Začeli smo, tako kot se spodobi, na začetku. Na začetku, ko je bila še tema in je bila zemlja pusta in prazna. S pomočjo različnih podob, smo si ogledali stvarjenje. Prvi dan smo pozornost namenili svetlobi – igrali smo se s svetilkami in spoznavali svet slepih. ,,Slepi,, smo se podali na poligon in v delavnico, kjer smo izdelovali rožne venčke.

Drugi dan smo pogledali v nebo. Pogovarjali smo se o barvah neba, vremenu, opazovali, kako se le ta čez dan spreminja in za posamezno vreme izdelali simbole. V treh skupinah smo se preizkusili v različnih dejavnostih – spremenili smo se v snežinke, izrezovali smo točo, sneg in dež in z nji okrasili igralnico ter z Orffovimi instrumenti igrali različne vremenske pojave.

Tretji dan je bila na vrsti zemlja. Najprej smo si ogledali globus, potem pa se igrali s kamni in peskom ter vodo. Z vodo ni bilo težav, tu nam je bilo takoj jasno, kaj naj delamo, pri kamnih, pa smo se na začetku samo gledali.. Le kako naj se igramo s kamni? Kar nekaj časa je trajalo, da smo se sprostili, potem pa so ideje kar deževale in na koncu je za vse zmanjkalo časa.

Odšli smo tudi v knjižnico, kjer nam je ga. Zlata pomagala poiskati knjige o naši Zemlji in vesolju. Sedaj si jih v vrtcu radovedno ogledujemo, se pogovarjamo, čudimo in se mimogrede še česa naučimo.

Vseskozi pa je z nami Sv. Frančišek, ki nam mora postati zgled ljubezni do vsega, kar nas obdaja.

 

 
Dnevi s sv. Frančiškom PDF natisni

 

V tednu, ki je za nami, smo otroci skupine Lune spoznavale življenje Sv. Frančiška. Poslušali smo zgodbo o njegovem življenju in si ogledali risanko o njem. Izdelali smo si culice in se s skupino iskre odpravili na Pavlovo transverzalo proti Staremu malnu. V svojih culicah smo nesli malico – jabolko, košček kruha in rozine. S tem smo vsaj v nečem postali podobni Frančišku, saj je on vse kar je imel, lahko spravil v culico. Na sprehodu smo se ustavili na travniku in se čudili bogomoljkam in murnom, ki so se, ravno tako kot mi, veselili sončnega dne. V sredo smo se bosi, tako kot Sv. Frančišek, odpravili po čutni poti in po poligonu. Nekajkrat nas je prav pošteno pikalo in na trenutke tudi žulilo in žgečkalo v podplatke. V četrtek smo se lotili peke piškotov in sirovega zavitka za naše starše. V petek pa smo se, tako kot Sv.Frančišek, odpravili po svetu. S skupino Kapljice smo si zamenjali igralnice. Bilo je prav zabavno, čeprav nas je ga. Martina malo prestrašilo, ko je prišla pokukat, kako nam gre v tuji deželi in nas vprašala, če si bomo ponovno nadeli slinčke in pleničke. Tega na srečo v tuji deželi niso zahtevali od nas, pa tudi mamice in očki nad to navado, ki bo jo prinesli iz tuje dežele, ne bi bili prav navdušeni ;-)

Suzana

 
Čas v skupini Lune PDF natisni

 

Čas teče. Mi pa postajamo vedno boljši prijatelji. V dneh, ki so za nami, smo počeli ogromno stvari. Veliko smo izvedeli eden o drugem. V vrtec smo prinesli fotografije naših družin in veselo pripovedovali, kdo vse je na sliki in kaj vse počnemo skupaj. Svojemu najboljšemu prijatelju smo izdelali ogrlico in narisali njegov portret, Preizkusili smo se v striženju po črti, v plezanju po lestvi, v pobiranju »gum«, dirkanju med količki in v pozornem poslušanju. Skupaj s skupinama sončki in zvezdice smo izdelovali hiške polne otrok za okrasitev našega hodnika in prepevali pesem meseca v različnih živalskih jezikih.

Udeležili smo se tudi krosa vrhniških vrtcev in se odlično odrezali. Aljaž Zalaznik je prehitel vso konkurenco, Eva Ogrin pa se je uvrstila na odlično 3. mesto. Čestitamo!

 

 
PRVI DNEVI V SKUPINI LUNE PDF natisni

 

Prvi teden je minil kot bi mignil. Za nekaj kratkih minut nas je razveselilo celo sonce.

Mi pa smo se razveselili novih spoznanj o sebi in naših starih in novih prijateljih. Cel teden smo iskali podobnosti in razlike med nami. Prijateljem smo predstavili svoje družine in narisali sebe, mamico in atija.

S pomočjo tamburina smo se učili novih imen in novih plesnih korakov.

Sami smo si pripravljali malico, sami smo si točili pijačo, sami smo hodili celo po kosilo. Je kar težko, a počasi bomo postali v tem pravi mojstri.

Suzana in Maja

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL